Η Ε.Ε.Ν.e-Θέμις εκφράζει τη στήριξη της στον Δημήτρη Αναστασόπουλο για την Προεδρία του ΔΣΑ

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ November 15, 2017: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Η Ε.Ε.Ν.e-Θέμις εκφράζει τη στήριξη της στον Δημήτρη Αναστασόπουλο για την Προεδρία του ΔΣΑ

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, η Ένωση Ελλήνων Νομικών «e-Θέμις» έχει ενεργή επιστημονική δράση εδώ και δέκα και πλέον χρόνια, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σχετικές με κάθε ζήτημα που αφορά τη δικηγορία και τη δικαιοσύνη. Στην διάρκεια όλων αυτών των ετών η Ένωσή μας αναπτύχθηκε και καθιερώθηκε στη συνείδηση των νομικών της χώρας, έχοντας διοργανώσει πλειάδα επιτυχημένων επιστημονικών συνεδρίων, ημερίδων και λοιπών εκδηλώσεων, αλλά και με παρεμβάσεις για την άρση των παθογενειών που οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας και με διαρκή σταθερή παρουσία δίπλα στο σύγχρονο νομικό και μέσω της ιστοσελίδας «ethemis.gr». Πρωτεύοντα ρόλο στα ανωτέρω, πέρα από την τιμητική αποδοχή των δικηγόρων και των λοιπών νομικών, διαδραμάτισε το όραμα, το μεράκι και η διάθεση προσφοράς των ιδρυτών, της διοίκησης και των μελών της Ένωσης.

Η Ένωση απευθύνεται στο σύνολο του νομικού κόσμου για την προώθηση των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων πρωτίστως των δικηγόρων, χωρίς διακρίσεις και για το κοινό όφελος. Δεν είναι πολιτικός φορέας, ούτε βεβαίως διεκδικεί την υποκατάσταση των θεσμικών φορέων εκπροσώπησης των δικηγόρων που κατεξοχήν είναι οι κατά τόπους Δικηγορικοί Σύλλογοι. Αντιθέτως, πεποίθησή μας είναι ότι η ισχυρή και ενωτική εκπροσώπηση μέσω των Δικηγορικών Συλλόγων είναι επιτακτική υπό τις τρέχουσες κρίσιμες για το παρόν και το μέλλον του δικηγορικού λειτουργήματος συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει των προσεχών εκλογών της 26ης και 27ης Νοεμβρίου 2017 για την ανάδειξη της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η Ένωση μας στηρίζει την υποψηφιότητα του εκ των ιδρυτών και Προέδρου της, Δημήτρη Αναστασόπουλου, για την Προεδρία του ΔΣΑ με τον συνδυασμό «Ο Δικηγόρος - Όλοι εμείς μαζί».

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι ένας από τους ανθρώπους που οραματίστηκαν, σχεδίασαν και κυρίως υλοποίησαν την EEN e-Θέμις. Στόχος και μέριμνά του ήταν να δημιουργήσει έναν διαδικτυακό αλλά και φυσικό χώρο στον οποίο όλοι εμείς οι δικηγόροι θα μπορούμε να συμμετέχουμε, να  εκφραζόμαστε και κυρίως να προάγουμε την επιστήμη την οποία υπηρετούμε. Η πορεία της Ένωσης Ελλήνων Νομικών «e-Θέμις» δεν θα ήταν η ίδια αν δεν υπήρχε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος στο τιμόνι της καθώς η αποφασιστικότητά του και η ισχυρή θέλησή του ήταν το «όχημα» για να γίνει η Ένωσή μας, ένας δημιουργικός τόπος στον οποίο όλοι εμείς θα μπορούμε να συναντιόμαστε. Θεωρούμε λοιπόν την προσωπικότητα και την εμπειρία του εχέγγυο μιας επιτυχούς, δυναμικής, ενωτικής και ουσιαστικής εκπροσώπησης, ώστε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών να διαδραματίσει ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που δικαιωματικά του αξίζει, να ξαναγίνει ο πρώτος επιστημονικός σύλλογος της χώρας και να αξιοποιήσει το θεσμικό του βάρος για την προάσπιση των συμφερόντων των δικηγόρων που συνολικά έχουν στοχοποιηθεί και βάλλονται τα τελευταία ιδίως έτη, με αποκορύφωμα τις δυσβάσταχτες ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις. Κατά την κρίση μας, τα παραπάνω δεν μπορούν να εξασφαλιστούν από πρόσωπα που δοκιμάστηκαν επανειλημμένως ως εκπρόσωποι και απέτυχαν, ούτε όμως και από έως σήμερα απόντες και αδιάφορους για τα κοινά προβλήματα του επαγγέλματός μας. Αυτός που διεκδικεί την ψήφο, πρέπει προηγουμένως να έχει αποδείξει ότι την αξίζει. Και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, έχει αποδείξει, πρωτίστως στην Ένωσή μας, αλλά και μέσα από την δουλειά του, ότι αξίζει και μπορεί να πετύχει την αναβάθμιση του ρόλου του δικηγόρου, την αποκατάσταση του κύρους του και να επιφέρει την ανανέωση στον τρόπο διοίκησής του. Άνθρωπος με υγιή νοοτροπία και όραμα για τη δικηγορία, εργατικός και με προσήλωση στο στόχο, με σεβασμό στο συνάδελφο, με άμεση γνώση των προβλημάτων που απασχολούν και τον ίδιο, με μαχητικότητα και γνώσεις, άνθρωπος δημιουργικός με διάθεση προσφοράς,  κάτι που η θητεία του στην Προεδρία της «e-Θέμις» το έχει περίτρανα αποδείξει.

Για ένα Σύλλογο με σημείο αναφοράς και υποκείμενο τον Δικηγόρο και όχι τις εκάστοτε διοικήσεις, η Ένωση Ελλήνων Νομικών «e-Θέμις» εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Αναστασόπουλου για την Προεδρία του ΔΣΑ και στο συνδυασμό του «Ο Δικηγόρος - Όλοι εμείς μαζί

Μετά τιμής,

Το Δ.Σ. και τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης μας

Σταυρόπουλος Ζώης

Παγώνας Γιάννης

Κορωναίος Αιμίλιος

Ρούντας Γιώργος

Αντωνίου Κώστας

Μελά Δήμητρα

Σπηλιοπούλου Τασιάννα

Γάτα Έφη

Καραβά Νόρα

Γεώργα Ανθή

Θεοχαροπούλου Δήμητρα

Κανδηλιεράκη Δήμητρα

Μυριούνης Κώστας

Ελ Χούρι Μαρία

Φουσκίδου Άννα – Μαρία

Σπηλιόπουλος Αναστάσιος

Χρόνη Αναστασία



Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι ένας από τους ανθρώπους που οραματίστηκαν, σχεδίασαν και κυρίως υλοποίησαν την EEN e-Θέμις. Στόχος και μέριμνά του ήταν να δημιουργήσει έναν διαδικτυακό αλλά και φυσικό χώρο στον οποίο όλοι εμείς οι δικηγόροι θα μπορούμε να συμμετέχουμε, να  εκφραζόμαστε και κυρίως να προάγουμε την επιστήμη την οποία υπηρετούμε



Source/ Author:ethemis.gr

LATEST POSTS




ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom