Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom

ΔΙΕΘΝΗ / April 05, 2017: Διεθνής Ακαδημία Διαιτησίας: Πρώτη εισήγηση Έλληνα Καθηγητή

NewsRoom eΘέμις


Διεθνής Ακαδημία Διαιτησίας: Πρώτη εισήγηση Έλληνα Καθηγητή

Η Διεθνής Ακαδημία Διαιτησίας στο Παρίσι απολαμβάνει ευρύτατου κύρους και φήμης στο χώρο της διεθνούς διαιτησίας. Στα θερινά μαθήματά της, που λαμβάνουν χώρα κάθε έτος, προσκαλείται να διδάξει η crème de la crème της διεθνούς διαιτησίας, τόσο ακαδημαϊκοί όσο και practitioners. Ο κατάλογος των ομιλητών των περασμένων ετών προκαλεί ίλιγγο: Pierre Mayer, Emmanuel Gaillard, Pierre Tercier και Sébastien Besson είναι ορισμένα μόνο από τα πολύ μεγάλα ονόματα που έχουν τιμήσει την Ακαδημία με την παρουσία τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο από το 2011 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 550 επίλεκτοι φοιτητές, προερχόμενοι από περίπου 80 χώρες, έχουν παρακολουθήσει τις σχετικές εισηγήσεις.

Το φετινό θερινό «σχολείο» θα λάβει χώρα από τις 3 Ιουλίου μέχρι τις 27 Ιουλίου, με τα μαθήματά του να εστιάζονται σε ζητήματα επενδυτικής διαιτησίας. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μια άκρως τιμητική συμμετοχή για τη χώρα μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Διεθνής Ακαδημία Διαιτησίας προσκαλεί Έλληνα πανεπιστημιακό για να διδάξει. O διακεκριμένος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Χάρης Παμπούκης αποτελεί κύριο ομιλητή, ανάμεσα σε άλλα σύγχρονα ιερά τέρατα της διεθνούς διαιτησίας που επίσης θα συμμετέχουν. Μεταξύ άλλων, το παρών θα δώσουν οι Luca Radicati, Gary Born, Catherine Kessedjian και Jan Kleinheisterkamp. Θέμα του μαθήματος του Καθηγητή Χάρη Παμπούκη θα αποτελέσει η ακυρωθείσα διαιτητική απόφαση (Haris Pamboukis, «The annulled international award»).

Όπως και τα προηγούμενα έτη, έτσι και φέτος η επιτυχία του θερινού προγράμματος θεωρείται βέβαιη, με τις σχετικές εισηγήσεις να αναμένεται να αποτελέσουν πολύ σύντομα εξέχον τμήμα της διεθνούς βιβλιογραφίας. Η φετινή χρονιά όμως έχει ιδιαίτερη αξία για εμάς λόγω της ελληνικής πρωτιάς.

Ευχόμαστε από καρδιάς η πρώτη εισήγηση Έλληνα Καθηγητή στη Διεθνή Ακαδημία Διαιτησίας στο Παρίσι να αποτελέσει φάρο, ώστε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια στο εγγύς μέλλον.

Δείτε το φετινό πρόγραμμα, εδώ.

O διακεκριμένος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Χάρης Παμπούκης αποτελεί κύριο ομιλητή.


LATEST POSTS
  • ethemis

    Χρόνος παραγραφής φορολογικών αξιώσεων- ΣτΕ Β' 675/2017

    Με την υπ' αριθμ. 675/2017 απόφαση του Β' Τμήματος του ΣτΕ κρίθηκε ότι οι διατάξεις των άρθρων 11 του ν. 3513/2006, 29 του ν. 3697/2008, 10 του ν. 3790/2009 και 82 του ν. 3842/2010, με τις οποίες παρατείνεται διαδοχικά ο χρόνος παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου, λίγο πριν από τη λήξη της αρχικής ή της παρατεθείσας παραγραφής, αντίκεινται στο άρθρο 78 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος.

  • ethemis

    Νέος κύκλος εκπαίδευσης Πιστοποιημένων Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση

    Νέος κύκλος εκπαίδευσης Πιστοποιημένων Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση (Certified Mediation Advocate) με δίδακτρα 150€ και δυνατότητα συμμετοχής και Ασκουμένων Δικηγόρων.Τα σεμινάρια είναι 3ήμερα, 18ωρα, πραγματοποιούνται πλήρως στα Ελληνικά, με Ελληνικό υποστηρικτικό υλικό έντυπο και ηλεκτρονικό και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, μετά τις ώρες εργασίας. Είναι κατάλληλα για παρακολούθηση από τους συναδέλφους Δικηγόρους, αλλά και από ασκούμενους δικηγόρους, χωρίς διακοπή της απασχόλησης τους και γίνονται στις υπερσύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του «ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος), με άρτια οπτικοακουστική υποδομή. Ολοκληρώνονται με διαδικασία αξιολόγησης και εξατομικευμένης καθοδήγησης των συμμετεχόντων για καλύτερη κατανόηση και εμβάθυνση στο ρόλο του Νομικού Παραστάτη Δικηγόρου στη Διαμεσολάβηση.
ethemis

Δίκαιο     Πληροφορικής

Διαδίκτυο, Προσωπικά Δεδομένα, Διαδικτυακή Εγκληματικότητα και Νομικά Ζητήματα στον Κυβερνοχώρο

View more
ethemis map

Ποινικό     Δίκαιο

Πρακτικά και Θεωρητικά Ζητήματα Ποινικού Δικαίου, Αρθρογραφία, Νομολογία, Βιβλιογραφία και Εκδηλώσεις

View more
ethemis

Δημόσιο     Διεθνές     Δίκαιο

Παρουσίαση και ανάλυση νομολογιακών και νομοθετικών εξελίξεων σε ζητήματα διεθνούς δικαίου

View more
ethemis map

Δημόσιο            Δίκαιο

Φορολογικό δίκαιο, το δίκαιο δημοσίων συμβάσεων και το Διοικητικό δίκαιο

View more
ethemis map

Δίκαιο     Αλλοδαπών

Ζητήματα Mεταναστευτικού και Προσφυγικού δικαίου, Νομολογία, Νομοθεσία, Ειδησεογραφία

View more
ethemis

 

Νομική Επικαιρότητα και Ειδησεογραφία, Ελληνική και Διεθνής

View more
ethemis map

Ψηφιακό             Αποθετήριο

Aναζητήστε τις δημοσιεύσεις του παλαιού ethemis.gr 2011-2015

View more
ethemis map

ΠΟΙΝΙΚΟΣ            ΧΑΡΤΗΣ

Διαδραστικός Χάρτης γεωκωδικοποίησης όλων των Ελληνικών Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

View more
ethemis map

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους Aνεξάρτητους Φορείς

View more
ethemis map

Δικηγορικοί            Σύλλογοι

Νέα και Χάρτης Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας

View more